22-03-2016

RNN - CPH

Befinder mig pt i et vakum. Hvor er hjem? Der, hvor du har hovedparten af dine ejendele eller der, hvor dine kære er? Jeg chekker ind i en af Danmarks mindste lufthavne. Fredag efter fredag. Her finder du ikke et kæmpe udvalg af parfume og alkohol. Ikke nogen perlerække af butikker med danskdesignet tøj, royalt porcelæn eller pilgrims smykker. Ingen international kaffekæde har fundet vejen til øen i søen. Heller ikke nogen national for den sags skyld. Du kan ikke købe ugeblade, deodoranter eller andet udstyr til rejsen. Du kan købe et ærligt stykke rugbrød med to saftige friskstegte fiskefilletter på. Og en kold øl dertil. Kaffen? Den er der ingen barista, det har rørt ved. Den er fra automaten. 

Sikkerhedskontrollen er til gengæld manuel. Du skal selv skubbe plastkasserne med dit habengut fremad på slisken. Man lærer at begrænse sit habengut når man har prøvet at stå og vente på plastkasserne og fylde tre op. Føle sig som en plastkasse-blæksprutte. På dit boardingkort mangler der en information. Hvor skal du sidde henne? Tænk at et flyselskab tør overlade dette valg til deres passagerer. Men det tør de. Fredag eftermiddag er flyet fyldt til allersidste sæde. Man smiler venligt til sin medpassager og spørger: "Er der ledigt her?" Det er der natuligvis. 25 minutter varer turen. Kaffen serveres alligevel uden strejf af stress. Alle forlader flyet af bageste udgang. Og uden undtagelse hilser alle pænt på stewardessen, det netop har sørget for vores velbefindende i gnidningsfrit samarbejde med kaptajnen.

Vi er ankommet til København. Bliver absorberet af menneskemyldret, der findes i denne velsmurte maskine i form af Verdens Bedste Lufthvn. Larmen, stressen, den skubbende masende menneskemængde gør dig med overdøvende kraft opmærksom på, at du ikke længere er på Bornholm, i bornholmsk luftrum.

 

Du bliver omgående, ubarmhjertigt budt velkommen til CPH. Hak et hjørne og hug en andens plads i køen. Lad dig fascinere af eller græmmes over glitteret, maddunsten og mulighederne. Velkommen "hjem".