17-12-2016

Julestemning på øen

Det er blevet december og i morgen skal vi tænde det 4. lys i adventskransen. Her til aften tog Michael og jeg ind til Rønne alene med det formål at gå en tur i den smukt smykkede by med toppede brosten, bindingsværk og julelys alle vegne. Det var så smukt, der manglede kun lidt sne for at fuldende idyllen.

Sidste år var vi også på Bornholm i december, men fik slet ikke samme oplevelse af julestemning som vi har fået i år. Noget af det, som overrasker, er det engagement folk herovre lægger i at pynte med lys i på buske og træer i haven og på tagrygge og gavle. Farvede figurer, der blinker i vintermørket ses også mange steder. 

Inde i Rønne er der pyntet meget smukt op på både Store Torv og Lille Torv og byen har et juletræ, der fint kan måle sig med træet på Rådhuspladsen. 

Julemarkeder er der masser af, både store og små. De fleste afholdes i starten af måneden og der sælges kunsthåndværk, bornholmske lækkerier og andre håndværksmæssige produkter. Det mest eftertragtede er uden tvivl Julemarkedet på Designskolen i Nexø, hvor de studerende sælger deres produkter for en slik. Her kan man være heldig at gøre et virkelig godt køb - hvis man vel og mærke er tidligt ud.....

Juletræssalg er der "nærmest alle vegne". Det mest interessante - set med tilflytterøjne - må vist være på BOFA (affaldsstationen), hvor man bare tager et juletræ (nyt naturligvis, ej genbrug), der er pakket i net - og så betaler med mobilepay. Ingen betjening og ingen kontrol. Det er vist efterhånden meget få steder i Danmark den slags stadig kan lade sig gøre.

Selv har vi købt et, der går få centimeter fra loftet når stjernen sidder på. Til kr. 150,- 

Det bliver uden tvivl også helt specielt at skulle til julegudstjenest i en rundkirke. Glæder mig allerede.

Glædelig jul alle, der læser med her.