17-12-2016

Rovfugleshow

Noget af det jeg specielt vil fremhæve og anbefale, hvis man kommer til Bornholm, er rovfugleshowet udenfor Rønne. Jeg havde ikke de store forventninger og faktisk heller ikke rigtig nogen ide om hvad, der ventede mig, den dag vi i sommer besluttede os for, at køre hen og opleve det.

Som så meget andet på Bornholm ligger rovfuglecenteret “lidt ude på landet” og det er ikke nemt at komme der til med offentlige transportmidler. Vi oplevede, at en del besøgende kom lige i sidste øjeblik, fordi busplanen havde snydt dem.

Det kan ellers godt betale sig, at komme i god tid - for der er nok at se på og opleve når dørene slåes op en time før start. En af de tre falkonerer holder et relevant og velbesøgt foredrag for børn og voksne ligesom der er en fin, lærerig udstilling med udstoppede dyr, som det ligeledes tager lidt tid at komme igennem.

Flyvehallen, hvor første del af showet foregår, er tydeligvis af nyere dato og der var denne sommereftermiddag rigtig god plads til alle besøgende. Det er tilladt at tage billeder, men ikke at berøre fuglene, når de kommer flyvende og sætter sig, endda meget tæt på en.

Showet varetages af to falkonerer og en elev. De har delt præsentationen mellem sig og kommenterer skiftevis på dansk og tysk. For den opmærksomme tilskuer er der masser af ny viden og underholdning at hente fra disse tre meget professionelle og dedikerede fugle-folk. Smukke papegøjer og ugler, der leger og flyver rundt blandt publikum og til manges begejstring sætter sig i håret på os. Allermest sindsoprivende er gribben, der kommer vraltende ind og efterfølgende bliver håndfodret med blandt andet rotter.

Efter 30 minutter fortsætter showet udendørs i et parklignende område, hvor ørnene bliver præsenteret. Her får publikum fint indblik i den træning, der gennemføres og de færdigheder en rovfugl har. 

Der er en humoristisk tone blandt falkonererne, når de med stolthed fremviser deres fugle og det er min overbevisning, at alle gæster denne dag går derfra en stor oplevelse rigere.

Billetpriser

Børn under over 3 men under 15 koster kr. 70,-

Voksne koster kr. 120,-

Familiebillet (2 voksne og 2 børn) koster kr. 350,-

Jeg synes det er hver en krone værd. Fik jeg sagt, at priserne i cafeen er mere end rimelige? 

Mere info her: http://bornholmsrovfugleshow.dk/