01-01-2016

Tanker ved årsskiftet

Det nye år er 12 timer og 38 minutter gammelt. Det ligger jomfrueligt og ubeskrevet foran os med alle muligheder åbne. Det er op til os selv at skrive på siderne og at sørge for, at året om 364,5 dage også ser lidt slidt og hærget ud. Godt brugt. Noget mindre jomfrueligt. For om 364,5 dage er det for sent for 2016.
 
Det er lidt af et ansvar, der lægges på vore skuldre. Det er vores helt egen opgave at sørge for at tingene sker. Indrømmet,nogle ting sker helt automatisk såsom prisstigninger på porto og den offentlige transport. PBS'en er en anden ting, der også kører via autopiloten. Og heldigvis for det. For så skal vi ikke bruge energi og hjernekapacitet på at huske den slags trvialiteter. Vi kan koncentrere os om at få de vigtige ting i livet til at ske. 
 
Hvad der er vigtigt for dig, din arbejdskollega eller din nabo er ikke det samme som det jeg synes er vigtig og gerne vil prioritere og heldigvis for denne forskellighed. Bare vi kunne lade hinanden prioritere og vælge uden at møde hinandens fordømmende blikke, tanker og kommentarer. Jeg kan da være ligeglad med om du vælger at bruge tusindvis af kroner på tøj, makeup eller boligindretning. Og rent faktisk kommer det ikke nogen ved, hvordan jeg anvender mine penge, min tid, min energi. Eller lader være med at anvende dem. Måske skal der bare anvendes mindre penge, tid og energi i år? 
 
Jeg har følgende ønsker og planer for det kommende år: min datter skal have en fantastisk konfirmation. Jeg skal "adoptere" et barn via Børnefonden, UNICEF eller anden organisation - og det kan kun gå for langsomt. Jeg skal have lidt mere styr på haven på Bornholm. 
 
Derudover skal jeg spise god mad, læse gode bøger, meditere meget, købe blomster, nusse min hund og min datter. Gå ture hvor jeg holder min mand i hånden. Fortælle dem jeg elsker, at jeg elsker dem.
 
Når jeg har gjort alt dette, så tror jeg vi står på dørtærsklen til 2017. Det er mit ansvar at få det gjort. Kun mit.