Allinge til Gudhjem

I dag mødte jeg for alvor et mærkeligt vejrfænomen. Jeg forlod Rønne, der lå badet i solskin og ca. 25 grader fra morgenstunden. Ca. 100 meter inden jeg kørte ind i Allinge mødte jeg "et tæppe" af tæt, tæt tåge. En tåge, der gav sigtbarhed på under 100 meter. Helt vildt. På min vandretur var luften så tæt af tåge, så tung - at mit hår blev så fugtigt at det dryppede.

Tågen lå tæt og "klam" henover Nordkysten hele formiddagen. Først klokken 11.00 var den sidste dis forsvundet og den stod på fuld sol.

Til stor forskel fra de to første morgener, så mødte jeg denne morgen mange mennesker. Folk, der luftede hund og folk, der joggede - begge dele inden det blev for varmt. Folk, der hentede morgenbrød. Folk, der morgenbadede. Allinge er fuld af liv i disse uger - med både badehoteller, ferielejligheder og masser af sommerhuse så tæt på vandkanten som muligt. Så jeg fik hilst på en del.

Jeg har intet ønske om, at denne blog skal udvikle sig til en klichéfyldt turistbrochure, så der kommer ikke en masse beskrivelser af Døndalen, Helligdommen mv. Langt mere ønsker jeg at dele mine oberservationer og strøtanker.

Jeg har derfor heller ikke taget en masse billeder af klipperne i dag. Dem kan man google og finde i langt bedre kvalitet end dem jeg kunne tage på denne disede dag.

Skulle der være en læser eller to, der rent faktisk bruger mine ord som inspiration og som "værktøj" til en vandretur langs kyststien, så vil jeg anbefale at anskaffe sig en køreplan for BAT i papirform. I sommermånederne går en del busser fra at køre én gang i timen til kun at køre hver anden time. Ulogisk men sandt. Selv vi fastboende synes deres køreplan er en jungle og selv om man nu både kan betale med mobilpay og de har fået en ny hjemmeside, så sørg for en køreplan i papirform....

Noget andet man skal huske: at kigge efter sæler. Jeg så nogle stykker udenfor Muleby i mandags. I Gudhjem kunne man også sagtens være heldig at se nogle.

Og så et par anbefalinger til denne tur:

Der er kommet et nyt shelter i Røstad - tre unge mænd havde booket det og var ved at gøre morgentoilette, da jeg gik forbi. Så ingen billeder. 

Lige før Helligdommen ligger der en klippe, der ligner en skulptur af Picasso. Døndalen har åbenbart sit udløb i nærheden og så er der kommet et lille nyt sted: Bådsted camping og café. Dem vil jeg besøge ved næstkommende mulighed.

Lige udenfor Nørresan ved Gudhjem ligger der noget, der minder om "Danmarks mindste campingplads"..... Hvis jeg var "telt-typen", så skulle jeg ligge der. Så småt, så fantastisk en udsigt. NB - OPDATERING - det er det område, der hedder Salene Bugt. 

Brochurer og hjemmesider bugner af informationer. I Gudhjem vil jeg dog fremhæve "Rosas bageri og café" - det er nærmest dukkehusagtigt. Sådan lidt Pippi agtigt. Fantastisk. Billederne er fra et tidligere besøg.

15 km. blev det til i dag.

OPDATERET MED BILLEDER FRA CAFE ROSA.

 

 • Kontraster

  Så smukt et arbejde, så sart - set i kontrasten til den rå klippe. HUSK at klikke på billederne for fuld størrelse.

 • Landevej

  Lidt træls - men på denne tur skal man gå langs landevejen fra Tejn.

 • Tæt på Døndalen er der åbnet en lille ny camping plads - uden sniksnak, hoppeborge osv - som de selv skriver. Helt enkelt. Dem vil jeg besøge ved næste givne lejlighed.

 • Helligdomsklipperne.

  Langt ned - og da jeg ikke skulle ind i den sorte gryde, så sparede jeg de skridt. Der var mange mennesker.

 • Spændende mulighed

  Café, overnatning, storytelling. Måske en mulighed til næste ferie?

  https://dines-lille-maritime-cafe-is.business.site/

 • Zen stene og et lille "husalter"

 • Så kom solen.....

  .... og de noget fladere klipper

 • P-Plads i Gudhjem

  Til manges store undren er der indført betaling for parkering i Gudhjem. Det hindrer ingen i at tage derhen. Nu ved jeg også hvor folk er..... Hammer Havn og Gudhjem .....