Svaneke - Snogebæk

Blik på Svaneke by en tidlig fredag morgen i juli

Mine angivelser over antal daglige kilometer skal tages med et gran salt. Mine oplysninger er fra min Ipone - ikke et fancy ur med GPS tracker. Men altså.... i dag lyder "dommen" på 14 km - heraf ca 1 km med fødderne i vandkanten på Balka. Kan anbefales.

Jeg har jo valgt at gå hele denne tur alene. Ikke at nogen har tilbudt at gå med. Men udgangspunktet har altså været at gå alene. Det har klart både fordele og ulemper. Fordelene er, at jeg kan gå i helt mit eget tempo og kan stoppe op lige når det passer mig. Og jeg skal ikke small talke mig gennem dagens etappe. Ud over "godmorgen" og "hej" er det forbløffende få sætninger jeg siger i de ca. 5 timer jeg vandrer. Det er også mig, der beslutter hvornår turen starter. Jeg er udpræget A-menneske og er oppe kl. 6.00 selv om jeg har ferie. Jeg ville slet ikke kunne affinde mig med at døse til kl. 09.00 og så spise en langsom morgenmad. Ulemperne er naturligvis, at jeg ikke har nogen at dele oplevelserne med. Selv om det er smadder hyggeligt at skrive disse linjer, så virker det alligevel lidt ensomt. Der er heller ikke nogen, som foreslår en pause. Det lyder måske lidt mærkeligt - men der er ikke nogen, som "passer på" mig, mit blodsukker og mine kræfter. Det skal jeg selv gøre. (bare rolig - det er gået fint ind til nu). Ville jeg ønske en at vandre sammen med? Helt ærligt - så ved jeg det ikke. Jo - helt sikkert hvis det var på "nye græsmarker". Men her på øen, hvor jeg ved, hvad, der venter mig, så er det super fint at være alene. 

Når man går alene, så er der plads til at tænke og turen tænker jeg en del over turen. Hvorfor var det jeg ønskede at gå denne tur? Hvad skal jeg bevise? For hvem? Hvad har jeg lært? Vil jeg gøre det igen? Svarene kommer måske i mine refleksioner i de kommende dage.

Dagens tur var noget mere krævende end forventet mellem Svaneke og Nexø. Jeg kan i hvert fald konstatere, at det er noget helt andet at gå og tage de mage skridt på det ukurante underlag end at køre gennem landskabet på landevejen med 80 km i timen.

Alt imens jeg gik, blev stilheden flænset af brølet af en russisk jetjager. 

For ca. 2 år siden var Nexø Familiecamping til salg. For sjov talte jeg om at købe den. Havde jeg anet, at Covid 19 ville tvinge os alle til at blive hjemme og at ALLE skulle til Bornholm to somre i træk, så havde jeg købt den. Jeg ved ikke så meget om stedet - kun at det så lidt slidt ud på mæglerens billeder den. Nogle mener, at stedet trænger til en make over. Stedet ligger skønt og i henhold til deres prisliste, så er der forskellige indkvarteringsmuligheder til rimelige priser. Se mere her: https://www.nexocamp.dk/

 • Hjemmerøgeri og bornholmergrønne skodder....

 • Fyrtårnet i udkanten af byen

  Kan lejes for kr. 20.000,- for en uge. Men så er der også 4 soveværelser mv.

 • Hulle Havn lige udenfor Svaneke...

  ... er nok det mest overeksponerede sted på øen pt. Men denne morgen oser stedet af idyl, som taget ud af en reklamer for "Den Gamle Fabrik". Ren 80'er stemning på campingpladsen.

 • Sponsoreret sauna i Årsdale

  Desværre lukket pga vandalisme og druk. Ellers en ret fed "indretning".

 • Til gengæld kunne man....

  ... benytte denne lille trappe langt ude i klipperne. Læg mærke til lyset. Det har været helt magisk hele dagen i dag.

 • Fuglereservat i Nexø

 • Et hav af fugle....

 • Kyststien følges nu med digterruten.

  Læs mere her:
  https://bornholm.info/digterrute-i-nexoe/

 • Balka Strand