Snogebæk/Dueodde - Boderne

I dag er gået alt andet end planmæssigt. Benene føltes som bly fra morgenstunden og jeg var tæt på "at kaste håndklædet". 

Men jeg kom afsted. I følge guiden lød turen på 15 km - og let terræn. Det så jeg virkelig frem til! 

Virkeligheden blev en lidt anden - i hvert fald oplevede jeg slet ikke turen som værende "let". Jeg gik langs vandkanten fra Dueodde til Pedersker Havn - det var faktisk ret hårdt.

Derefter gik jeg "ind i landet", ind på det militære skydeområde. På kortet og udfra beskrivelsen lød det til at være "en kort tur" og jeg regnede med at jeg snildt kunne nå min bus ved Boderne.

Det var en lang og ubehagelig tur i det område. Måske hvis jeg havde fulgtes med nogen, at følelsen ikke havde været så gennemtrængende. Hvor om alt er - så tog dagens etape laaaaang tid - med det resultat, at jeg missede min bus ved Boderne. Og den næste kørte først 4 timer senere. Det er charmen ved at bo på en ø - der er ikke noget, der hedder A som i altid..... 

Kommentarer til turen ellers..... 

Som allerede nævnt, så gik jeg langs vandkanten ca. halvdelen af ruten i dag. På den smukkeste strand Kongeriget har at byde på. Og der var - på hele strækningen - nok ca. 100 badegæster. Andre steder ligger folk håndklæde-ved-håndklæde..... Her er der så rigelig plads. Måske skyldes det Covid 19? At der ikke er så mange tyskere på øen, som der plejer? Tyskerne foretrækker den sydlige del af øen - mens danskerne selv søger Nordkysten og klipperne. Så er den geografiske placering og fordeling lige som på plads.

Tang fyldte en del i mine næsebor i dag. Rådden tang lugter rigtig grimt. Men man skal ikke fjerne den. Tangen er strandens "lim". For nogle år tilbage fik en turistchef/leder af vej og park /borgmester (jeg ved det faktisk ikke....), den ide at fjerne tangen på Balka. Turisterne klagede over stanken. En mærkbar konsekvens af denne handling var, at vinden fik frit spil og fjernede store mængder af stranden. Så det skete kun den ene gang.

Situationen i dag medførte oplevelsen af stress. Ikke fedt, når man holder ferie og vandrer - netop for at undgå stress. Jeg fik derfor ikke set noget af Boderne - så selv om det beskrives som idyllisk, så kan jeg ikke give mit besyv med. En overfyldt isbod er dagens "minde".

Med hensyn til overnatning så ligger der to shelters lige før man forlader "byen" (hvis man går turen med uret).  Hjemmesiden www.brugminbaghave.dk har ikke mange tilmeldte på Bornholm i det hele taget og slet ingen i dette område. 

Og så lidt billederne fra turen i dag - både det smukke og det mindre smukke.....

 • Dueodde

  Husk at klikke på billedet for fuld størrelse

 • Nej det er ikke Kroatien....

  Det er stadig Dueodde

 • .... og den knap så lækre udgave.....

 • Vidste jo godt....

  at det lå der.... men det var alligevel ikke behageligt at skulle igennem.....

 • Og det gjorde det ikke bedre...

  ....at det var mindst 5-6 gange så langt som jeg havde forestillet mig.....

 • Hold til højre.....

  Heldigvis var disse markører tydelige og talrige.....

 • Shelters ved boderne